Inrikes

FP vill ta bort vårdnadsbidrag

INRIKES

Politik. Folkpartiet kommer att rösta för regeringens aviserade förslag om att avskaffa vårdnadsbidraget - allianspartnern KD:s hjärtefråga.

-Läggs det som ett fristående förslag här senare i år, så kommer Folkpartiet att stödja detta, säger FP-ledaren Jan Björklund till Ekot.

Regeringen aviserade i sin lista över årets lagförslag att en proposition om att avskaffa vårdnadsbidraget ska vara klar i september. Folkpartiet har länge varit kritiskt till vårdnadsbidraget, men var i den förra Alliansregeringen med om att införa det. Reformen var en hjärtefråga för Kristdemokraterna.

När Folkpartiet nyligen presenterade en rad nya integrationsförslag var ett av förslagen att vårdnadsbidraget ska avskaffas eftersom man anser att det bidrar till att utestänga invandrarkvinnor från jobb. Nu tydliggör Björklund att partiet kommer att rösta för regeringens kommande proposition.

-Vårdnadsbidraget har inneburit att framförallt lågutbildade invandrarkvinnor väljer att stanna borta från arbetsmarknaden. Det är olyckligt eftersom det är precis den gruppen som vi behöver få in på arbetsmarknaden, säger Björklund till Ekot.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes