Inrikes

Flicka bortförd efter nätkontakt

INRIKES

Stockholm. Tonårsflickan och den 30-årige mannen lärde känna varandra på nätet och stämde träff i flickans hemstad Kristianstad.

Men mot hennes vilja körde mannen henne till Malmö där han greps, uppger Skånepolisen.

Flickan hade handklovar på sig i bilen när polisen stoppade henne och den misstänkte 30-åringen i Malmö, enligt Calle Persson vid polisens länskommunikationscentral i Skåne.

Mannen anhölls av jouråklagare under de tidiga morgontimmarna och sitter nu i arresten i Malmö. Under onsdagen ska polisen i Kristianstad ta över utredningen från Malmöpolisen och den misstänkte 30-åringen ska också flyttas till Kristianstad.

– Vi hade lite information från föräldrarna att gå på, förklarar Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Malmö, om gripandet i går kväll.

Flickans oroliga föräldrar slog larm om att de misstänkte att 30-åringen kört iväg med henne.

– Vi fick så detaljerade uppgifter att vi kunde hitta bilen på Amiralsgatan i Malmö vid kvart över elva på tisdagskvällen, säger Hans Nilsson.

– De hade bara haft kontakt med varandra en kort tid på nätet.

En polispatrull stoppade bilen och grep 30-åringen, misstänkt för olaglig frihetsberövande av en tonårsflicka. Både han och flickan förhördes under natten.

Direkt vid gripandet körde en annan polispatrull till mannens lägenhet i Malmö, dit de två var på väg, för att kontrollera om där fanns andra män som väntade på dem.

– Misstanken kan utvidgas till människorov, men förhören fortsatte under natten med mannen och sedan tar vi kontakt med åklagare som kan besluta om anhållande, säger Nilsson.

– Flickan berättade i förhören, som har avslutats, att hon inte ville följa med till Malmö.

Mannen har inte skadat flickan fysiskt, säger Nilsson som framhåller misstankarna hittills bara bygger på flickans uppgifter. Han ville inte gå närmare in på vad mannen sagt om händelsen, innan förhören med honom avslutats.

– Hans syfte är dock fortfarande oklart.

Polisen har tagit mannens bil i beslag för teknisk undersökning och gjorde under natten ännu ett besök i hans lägenhet för husrannsakan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes