Vackert väder men värmen avtar

Stockholm. Värmen är på påskfirarnas sida denna helg. Lagom till vardagens återtåg blir det svalare. Men deppa inte, solen är här för att stanna.

Sista dagen på påskledigheten kommer även den att bjuda på varmt och soligt väder över större delen av landet. Även norra Norrland, som tidvis haft det molnigt under helgen, får nu ta del av solen.

Allra varmast under annandagen blir det i södra Svealand och norra Götaland med drygt 15 grader, som lokalt kan gå upp till 20.

I södra Götaland väntas regn mot måndagseftermiddagen vilket gör att temperaturen där sjunker något. På tisdag blir det enligt prognosen åter fint väder, även i Götaland.

Under veckan som kommer blir det sedan i huvudsak stabilt väder med mycket sol till följd av ett högtryck.

Men temperaturerna kommer inte att vara riktigt så höga. På onsdag blir det enligt SMHI mellan 10 och 15 grader i Götaland, 8 till 12 i Svealand och 5 till 10 i södra Norrland. I norra Norrland ligger det på 0 till 5 grader och Lapplandsfjällen får några minusgrader. Liknande temperaturer väntas på torsdagen och framåt helgen.

Helgens varma väder har som väntat fått björkarna att slå ut och just nu är det höga halter björkpollen i södra delarna av landet.

TT

Publisert: