Inrikes

TT-siffror onsdagen 11 februari 2015

Av: 

TT-Aftonbladet

INRIKES

200

migranter tros ha drunknat efter att deras båtar sjunkit på medelhavet, uppger FN:s flykting organ UNHCR. Enligt överlevande som hade lyckats ta sig till den italienska ön Lampedusa hade migranterna gett sig av från Libyen i två gummibåtar i lördags. (TT)

640

miljoner kronor var förra årets sammanlagda rörelseresultat för åtta av de största friskolekoncernerna i Sverige. Samtidigt har skolinspektionen i år fått in drygt 270 ansökningar om att öppna eller utöka skolor nästa år. Det är det lägsta antalet ansökningar på tio år, skriver Dagens Nyheter. (TT)

30

procent av personerna som deltog i en studie vid två vårdcentraler i Stockholm bar på en form av glukosrubbning, vilket kan leda till åldersdiabetes. Sedan mars förra året har vårdcentralerna erbjudit besökarna en screening för typ 2-diabetes och hittills har 600 personer varit med. (TT)

45â‰000

självmord går att koppla till arbetslöshet, visar en undersökning som omfattar 63 länder och som redovisas i tidskriften The Lancet. Forskare vid universitetet i Zürich har byggt undersökningen på statistik över dödligheten mellan 2000-2011. Under den här perioden var risken för självmord 20 till 30 procent högre bland dem som blivit av med sina jobb. (TT)

8,1

procent av den svenska arbetskraften var i slutet av januari inskrivna hos Arbetsförmedlingen. Detta är en minskning med 22 672 personer jämfört med motsvarande månad ifjol. Arbetslösheten minskar något snabbare bland kvinnor än män. (TT)

6

månader utanför rutan och utan lön blir straffet för nyhetsankaret Brian Williams efter att han ljugit om en händelse under sin bevakning av Irak-kriget. "Genom sina handlingar har Brian äventyrat förtroendet för NBC News hos miljontals amerikaner", sa NBC-chefen Steve Burke i en kommuniké.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes