Inrikes

Stor vattenläcka i Lund - en död

INRIKES

Läcka. Hett vatten har strömmat upp ur en sprucken ledning i centrala Lund. I samband med läckan omkom en person och flera skadades när en buss körde på dem.

Stora mängder vatten trängde upp ur läckan på Sankt Laurentiigatan. Enligt räddningstjänsten var det en fjärrvärmeledning som gick sönder.

SVT rapporterade om dödsfallet. Polisen kunde vid 20-tiden inte bekräfta uppgiften för TT utan uppgav att fyra personer skadats av bussen samt att det fanns ett okänt antal människor som brännskadats av det heta vattnet.

"Helt sanslöst"

Enligt Anna Möller på pressjouren vid Skånes universitetssjukhus handlar det om tre personer med lindriga brännskador.

Polisen har spärrat av ett område från Fredsgatan i norr till Bantorget i söder.

En av de brännskadade är en brandman som förts till sjukhus med skador på en fot, uppger räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Lina Aspegren, från Eslöv, var på fredagskvällen i Lund för att äta middag och var en av de nyfikna som tittade på läckan.

– Jag vet inte vad man ska säga. Det är helt sanslöst. Det är vatten överallt. Det är overkligt, säger hon.

"Obefintlig sikt"

Bussolyckan ska ha inträffat ungefär kvart över sju. Sikten är på sina håll dålig då det heta vattnet mot den kalla luften bildar kraftig ånga.

– Patruller på plats har pratat om obefintlig sikt, säger Nils Norling vid Skånepolisen.

Polisen uppmanar folk i närheten att hålla sig hemma.

– Vi uppmanar personer att inte röra sig till fots i närheten av vattnet, det kan vara mycket, mycket hett. Undvik området tills läckan är stoppad och vattnet svalnat, säger Nils Norling.

Enligt räddningstjänsten stoppades läckan strax vid sjutiden.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes