Språkresetjejer skulle bo hos mördarfamilj

INRIKES

Brott. Tre 14-åriga flickor skulle på en treveckors språkresa till Brighton i somras. Men värdfamiljen hade både mord och mordförsök i bagaget.

När flickorna blivit tilldelade en värdfamilj av arrangören Student Travel Schools (STS) kollade barnens föräldrar upp boendet på nätet. De fann att flickorna skulle bo hos en värdfamilj där medlemmarna dömts för både mord och mordförsök, skriver Aftonbladet.

Den engelska familjens dotter knivhögg en 15-årig flicka till döds för tio år sedan och dömdes till 14 års fängelse. I samband med att den då tonåriga dottern dömdes hittades mamman svårt knivhuggen i magen, bröstet och armarna. Pappan i familjen greps för dådet några år senare i USA.

Flickornas föräldrar kontaktade STS som inte tycker att de gjort något fel. De kände inte till värdfamiljens bakgrund och uppger att de kontrollerar personer som är över 18 år och är skrivna på värdfamiljens adress mot brottsregistret.

"Att värdmamman har blivit utsatt för brott av sin f d man (för tio år sedan) samt att hennes dotter, som inte längre bor i hushållet, har blivit dömd för brott gör inte värdmamman till en familj vi inte väljer att anlita", skriver STS i ett svar till flickornas föräldrar.

De tre 14-åringarna fick ändå byta värdfamilj, skriver Aftonbladet.

TT