Inrikes

Stort intresse för ny vänkrets

INRIKES

Fritid. Med ökad rörlighet bland svenskarna börjar många om på ny ort. Men ibland kan det vara svårt att skaffa sig ett nytt kontaktnät på studs. Med hjälp av aktivitetssajter kan problemet med social tristess vara borta.

– Jag tror att folk har väldigt olika bevekelsegrund för varför de går med. Men det är klart, det finns ju någonting som triggar en att söka fler personer att umgås med, säger Fredrik Eriksson som är medlem i aktivitetssajten Citypolarna.

Tiotusentals aktiviteter

På Citypolarnas sajt lägger medlemmar upp aktiviteter som andra kan vara med på. Och aktiviteterna varierar - från lunch, promenad, monopolkväll, konserter eller badminton till större saker som skidsemester och resor till Turkiet. Enligt Citypolarnas grundare har så många som 30 000 aktiviteter lagts upp sedan de startade den för snart tio år sedan i Malmö. Och det är också där man hittar flest aktiviteter, följt av Göteborg.

– När jag var med när jag bodde i Göteborg för åtta år sedan så var det nog mer utgång, ta en bärs och tjena tjena på krogen. Men nu har nog både klientelet och aktiviteterna ändrats en smula, säger Fredrik Eriksson.

AW och stand-up

Fredrik Eriksson har bjudit in till aktiviteten after work och stand-up på Södermalm i Stockholm och vid mötestiden har ett halvt dussin personer dykt upp. Alla främlingar för varandra, men med åtminstone ett gemensamt intresse - att träffa nytt folk. Med fler ensamhushåll och vänner med olika intressen kan aktivitetssajter hjälpa en att hitta nya bekantskaper, men det har också andra positiva följder - som att träffa oliktänkande.

– Jag tycker det är ganska tråkigt med folk som "jag träffade mina polare när jag gick i högstadiet och nu ska jag umgås med dem resten av mitt liv". Det är ju inte speciellt utvecklande, säger Fredrik Eriksson.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes