Dagens VM-matcher

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Portugal möter Nordkorea i grupp G i dagens första match. Carlos Queiroz kan få klara sig utan sin ledare på mittfältet, Deco, som har en höftskada. Tiago lär ersätta i så fall. Dessutom förväntas Simao ersätta Danny på vänsterkanten i anfallet. När det gäller Nordkorea pratas det mest om huruvida de fyra spelarna som saknades på bänken i premiären har lämnat truppen eller inte. Återstår att se om Pak Sung-Hyok, An Chol-Hyok, Kim Kyong-Il och Kim Myong-Won finns med den här gången.

Matchen startar 13.00 och sänds i SVT1.

Klockan 16.00 möts Chile och Schweiz i grupp H på Nelson Mandela-stadion i Port Elizabeth. Spelfördelaren Jorge Valdivia var strålande i premiärsegern mot Honduras. Men mot Schweiz verkar han få börja på bänken. Dels är anfallaren Humberto Suazo skadefri och går förmodligen in från start, och dels har det ryktats om en skada på Valdivia. I Schweiz är både Alexander Frei och Valon Behrami tillbaka från skador, men får förmodligen börja på bänken.

Matchen sänds i TV4.

I dagen sista match står Spanien mot Honduras i grupp H. Premiären mot Schweiz blev ett fiasko, 0-1. Nu förväntas Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque byta till en 4-4-2-uppställning med både David Villa och Fernando Torres på topp. Honduras får fortsatt klara sig utan sin anfallsstjärna David Suazo som fortfarande är skadad.

Matchen visas i SVT2 19.30 och SVT1 20.00.

TT

Publicerad: