Ingen gripen efter dödsskjutning

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö. Ingen har gripits efter dödsskjutningen av en man i 30-årsåldern i en kombinerad kafé- och föreningslokal i Malmö i går. Ytterligare två män skottskadades. Skytten var enligt flera vittnen maskerad likt rånarna i den amerikanska filmen The Town, uppgav spaningsledaren J-B Cederholm under en presskonferens i dag. Ett femtontal personer befann sig i lokalen i samband med skottlossningen och under natten har polisen hört flera av dem.

Mannen som senare avled av sina skador satt vid ett bord och spelade kort när den maskerade mannen kom in i lokalen. Mycket tyder på att han var skyttens enda mål.

– Gärningsmannen har för avsikt att avrätta den här mannen, säger polisens spaningsledare J-B Cederholm.

De två skottskadade männen - en träffades i benet och en i handen - befann sig inte i mordoffrets direkta närhet under skottlossningen, och har sagt till polisen att de inte heller upplevde sig själva som måltavlor. Förmodligen träffades de i den kalabalik som uppstod när den maskerade mannen började skjuta.

Det finns motstridiga uppgifter huruvida skytten var beväpnad med ett eller två vapen. Men klart är att många skott avlossades.

Mordet har troligen ingen koppling till förra veckans dödsskjutning i en kafélokal i centrala Malmö, säger J-B Cederholm.

– Vi ser inte i dag något samband mellan de olika mord som skett i Malmö i år.

TT

Publicerad: