Hotade kvinna - döms för övergrepp i rättssak

INRIKES

Brott. Några veckor efter det att en kvinna anmält en taxichaufför för våldtäkt i Malmö möttes de på nytt av en slump, på en restaurang där mannen serverade. Mannen fick kvinnan att ta tillbaka sin polisanmälan - och nu döms han för övergrepp i rättssak, rapporterar Sydsvenskan.

Att mannen angripit kvinnan med hot om att skada hennes barn, om anmälan inte drogs tillbaka, är enligt Malmö tingsrätt bevisat. Tingsrätten anser det också bevisat att mannen förmått kvinnan att återta sin anmälan i receptionen på Rättscentrum i Malmö. Personalen där anade oråd och genom en lappväxling meddelade kvinnan att hon var hotad. Mannen greps av polis strax därefter.

Taxichauffören förnekar brott och hävdar att det rör sig om ett missförstånd. Men domstolen anser att kvinnans version är trovärdig - mannen får en villkorlig och döms till 100 timmars samhällstjänst. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan.

Våldtäktsutredningen mot mannen lades ner av åklagare i somras. Kvinnan överklagade beslutet genom sitt målsägandebiträde och fallet är ännu under prövning, enligt Sydsvenskan.

TT