Mordåtalad släpps på fri fot

INRIKES

Brott. En 25-årig man som åtalats för mord, alternativt dråp, på en 20-årig man på Morö Backe i Skellefteå släpps på fri fot.

Det meddelar tingsrätten efter att rättegången avslutats. 25-åringen är inte längre misstänkt för det han åtalats för, rapporterar Norran.

I oktober hade flera personer samlats för en narkotikaaffär på Morö Backe. Bland dem fanns en 25-årig man från Norge och en 20-årig man från Umeå.

Det blev bråk och först ska 20-åringen ha attackerat 25-åringen med en kniv. När 25-åringen gick till motattack, också med kniv, slutade det med att 20-åringen dog.

25-åringen har hela tiden hävdat nödvärn och att han borde frikännas.

Domen i fallet har dock ännu inte meddelats.

– Jag kan inte tyda tingsrättens besked på något annat sätt än att min klient kommer att frikännas från alla brottsmisstankar. Domstolen har lyssnat på de argument som min klient har framfört, att han har agerat i en nödvärnssituation, att han först blev utsatt för mycket allvarlig brottslighet, säger mannens advokat Jens Nyström till Norran.

Enligt Nyström kan hans klient inte dömas för exempelvis vållande till annans död eller misshandel.

– Åklagaren yrkade ju på mord alternativt dråp, några andra rubriceringar har inte gjorts gällande, säger Jens Nyström till Norran.

TT