Inrikes

Backar om sökande efter pojkar

INRIKES

Brott. Först uppgav polisen i Skåne att inget aktivt sökande pågår efter de två försvunna pojkar, nio och tolv år gamla, som bryskt omhändertogs av ordningsvakter på Malmö centralstation. Nu backar polisen.

– Det fanns inget aktivt letande ute i geografin. Men ärendet hanterades och det gick ut information till polisen. I går kväll gick det också ut ett radiolarm till alla polisbilar som var i tjänst i Skåne, säger Mats Karlsson, biträdande polisområdeschef i Malmö, till TT.

Enligt Karlsson försöker man nu bilda sig en uppfattning om var polisen bör leta.

Efter det brutala omhändertagandet i fredags fördes pojkarna, som är ensamkommande flyktingbarn, till ett HVB-hem, men de försvann i måndags när de skulle till Migrationsverket i Malmö. Omhändertagandet filmades av privatpersoner och utreds som misshandel av polisen.

Enligt Kvällsposten letade pojkarna efter sin försvunna storebror, som de enligt uppgift ville återförenas med. Mats Karlsson vill inte bekräfta uppgifterna, men beklagar det uttalande som en polisman gjorde under onsdagen om att "de här två är ett par i högen av alla som är lysta".

– Så ska vi inte uttala oss. Det är olämpligt och kan få oss att framstå som vi inte kan se människan bakom statistiken.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes