Inrikes

SD får vågmästarroll i ny mätning

INRIKES

Stockholm. Sverigedemokraterna skulle bli vågmästare i riksdagen om det var val i dag, enligt den senaste opinionsmätningen från Aftonbladet/United Minds.

Det rödgröna blocket minskar 0,7 procentenheter till 45,0 procent medan alliansen tappar 0,5 procentenheter och landar på 45,9 procent.

Socialdemokraterna ökar mest i undersökningen med 1,4 procentenheter men är samtidigt det enda parti bland de rödgröna som går framåt. Miljöpartiet tappar 1,3 procentenheter medan Vänsterpartiet tappar 0,8 procentenheter.

Inom alliansen tappar både Moderaterna och Centerpartiet 0,6 procentenheter vardera medan Kristdemokraterna går upp lika mycket. Folkpartiet ökar med 0,1 procentenheter.

Sverigedemokraterna går upp 0,9 procentenheter till 6,5 procent. Partiet skulle därmed enligt undersökningen få en vågmästarställning om det var val i dag.

Aftonbladet/United Minds använder sig inte av sedvanliga statistiskt representativa urval när de gör sina mätningar. I stället använder man webbpaneler med på förhand rekryterade personer som stämmer med befolkningen som helhet när det gäller sådant som kön, ålder och hemort.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes