Dom nästa vecka mot SL:s vd

Publicerad:
Uppdaterad:

Brott. SL:s vd Anders Lindström är fri mot borgen efter att ha gripits av polis i Hongkong, misstänkt för en stöld på flygplatsen.

I nästa vecka väntas domen komma mot honom

Det har varit turbulenta dagar för Anders Lindström, vd för Storstockholms Lokaltrafik (SL). Natten till torsdag skulle han ha rest hem från Hongkong, där han var på tjänsteresa. Men i stället greps han av polis, misstänkt för stöld.

Anders Lindström har släppts mot borgen och under fredagen hölls en första domstolsförhandling.

Nu berättar Lindström för flera medier hur han gått in i en butik på flygplatsen. Där stoppade han på sig en liten plånbok och lämnade butiken utan att betala för den. Han poängterar att han inte hade för avsikt att stjäla den utan glömde att betala.

Nästa vecka fortsätter processen mot honom och då väntas också domen avkunnas. Ärendet avgörs i en domstol som bara tar sig an mindre brott och kan döma ut bötesstraff, skriver Dagens Nyheter.

– Antingen är jag skyldig och då betalar jag böterna och åker hem. Annars åker jag bara hem efter rättegången, säger Lindström till tidningen.

Han är i nuläget avstängd från sitt jobb. Vad som kommer hända när han kommer hem till Sverige igen vill Anders Lindström inte spekulera i.

TT

Publicerad: