Inrikes

2 800 lurade av nätföretag

INRIKES

Stockholm. Drygt 2 800 personer känner sig lurade av nätföretaget Kameraexperten som tvärt slutade sin försäljning i december i fjol.

Mannen bakom företaget håller fortfarande sig undan polisen.

Anmälningarna mot Kameraexperten har efter några månader upphört och antalet slutade på 2 850.

– Vi räknar inte med att få flera anmälningar. Nu följer vi flera spår för att se om vi kan knyta flera personer till den här brottsligheten. Vi tycker oss kunna se att ytterligare personer har varit engagerade, säger utredningschefen Jan Granqvist vid Stockholmspolisens bedrägerirotel Nord till TT.

Två män misstänks i första hand ligga bakom bedrägerierna. Den ene är företagets ägare och styrelseledamot, en 26-årig man, som är häktad i sin frånvaro misstänkt för grovt bedrägeri.

Dagarna före jul togs en man in till förhör hos polisen och delgavs misstanke om grovt bedrägeri alternativt grovt penninghäleri.

– Denne har haft en mer perifer roll i verksamheten, säger Jan Granqvist.

Han har stora förhoppningar om att polisen ska kunna gripa den efterlyste 26-åringen och även övriga inblandade.

Det var i slutet på förra året som kunder som köpt varor av Kameraexperten upptäckte att de blivit lurade. De hade beställt och betalat elektronikvaror på internet för mellan några tusenlappar och som mest 25 000 kronor och inte fått dem levererade.

Strömmen av anmälningarna ökade i snabb takt och totalt har de 2 50 drabbade kunderna tillsammans förlorat omkring 10 miljoner kronor.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes