Inrikes

Pojke dömd för våldtäkt

INRIKES

Östersund. En 16-årig pojke fälls för att i maj förra året ha förgripit sig på en jämnårig flicka som låg och sov i gräset i en by i Jämtland. Han döms till ungdomstjänst för våldtäkt och ska även betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

De båda ungdomarna hade festat tillsammans med några andra ungdomar och druckit en del cider. Pojken, flickan och ytterligare en ung man gick tillsammans från festen. De kände sig trötta efter en lång promenad och bestämde sig för att lägga sig och vila i gräset.

Efter en stund vaknade flickan av att någon låg på hennes rygg och att någon dragit ner hennes byxor.

Pojken, som var 15 år då händelsen skedde har förnekat händelsen, men den andre ynglingen som var med har styrkt flickans berättelse.

Östersunds tingsrätt anser att pojken som då var 15 år utnyttjat att den sovande flickan befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd och dömer honom för våldtäkt. Straffvärdet för våldtäkt är två års fängelse, men tingsrätten har i sin dom tagit hänsyn till gärningsmannens låga ålder och att han förefaller vara skötsam och dömer honom till ungdomstjänst i 120 timmar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes