Inrikes

Knivman överföll kvinnlig polis

INRIKES

Malmö. En kvinnlig polis överfölls av en knivman när hon och två manliga kolleger just hade lämnat huvudstationen för Malmöpolisen på torsdagskvällen efter avslutat arbete.

De tre gick ut tillsammans när den 40-årige mannen plötsligt kom fram och grep tag i den kvinnliga polisen. Han tryckte henne tätt intill sig samtidigt som han drog fram en kniv.

När kvinnans kolleger märkte vad som hände kastade de sig över mannen och grep tag i armen med kniven, samtidigt som de försökte frita kvinnan från angriparen.

Ett våldsamt tumult uppstod och först när en väktare, som tjänstgjorde i polishusets entré, grep in kunde knivmannen brottas ner och beläggas med handfängsel. Då visade det sig att han hade en kniv också i sin andra hand, uppger Malmös kriminaljour. Den kniven ska han ha hållit mot den kvinnliga polisens hals.

Hon klarade sig dock oskadd, så när som på en hårtuss som slets av under kampen med angriparen.

Knivmannen greps och anhölls under natten till fredagen av åklagare.

I det första förhöret med kriminaljouren kunde inte mannen förklara sitt angrepp med något annat än att han mår psykiskt dålig. Han har begärt försvarare och förhören med honom fortsätter under fredagen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes