Inrikes

Hafsig skräplast förlänger kö

INRIKES

Stockholm. Påsken är årets största återvinningshelg och leder till ringlande köer vid många av landets alla återvinningscentraler. En orsak till köerna är att folk lastar skräpet osmart.

Sol och ledighet får svenskarna att vårrensa, fylla släpen och åka till återvinningscentralerna.

– Det är ett jättehårt tryck nu, säger Johan Lausing, vice vd för Sörab med centraler i flera kommuner i Stockholms län.

I första hand fylls centralerna av mängder med trädgårdsavfall, men även av utrensat skräp. Det vanligaste misstaget som görs är att släp med avfall och skräp lastas osmart.

– Mitt råd är att gå in på hemsidan för centralen och ta del av råden som finns om hur man kan lasta släpet i rätt ordning för att avlastningen ska gå smidigt, säger Lausing.

Rickard Sjöholm, områdeschef på Sydskånes avfallsaktiebolag, är inne på samma spår.

– Det är bra att titta på hemsidan hur återvinningscentralen är uppbyggd. Då kan man köra sin runda och slänga efter hand, så att man slipper ställa bilen och gå kors och tvärs.

Trots extra personal har det varit fullt upp för personalen.

– Visst kan det uppstå lite käbbel om hur folk parkerar, men i huvudsak är alla positiva. Det är lite socialt också, de träffar grannen eller någon de inte sett på länge, säger Rickard Sjöholm.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes