Gas i skola - 24 till sjukhus

Karlstad. Två 16-åriga pojkar har förhörts av polis sedan 24 elever och lärare på Rudsskolan i Karlstad fördes till sjukhus efter att ha andats in något som kan ha varit gas. Skolan förblir stängd i morgon.

Fjorton elever och tio anställda fördes till sjukhus, men ingen uppges vara allvarligt skadad. De vuxna har fått lämna sjukhuset medan eleverna blir kvar över natten.

– De flesta hostar och känner retningar i bröstet och luftvägarna, säger Rudsskolans rektor Ylva Winther till TT.

Polisen har under dagen förhört två 16-åriga pojkar i samband med det misstänkta gasutsläppet och man har också beslagtagit två kapslar, som kan innehålla det ämne som orsakat besvären.

En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, meddelar polisen i Värmland.

– Vi vet ännu inte vad det är som läckt ut, om det ens rör sig om någon gas. Men det är en doft av något slag som upptäcktes, säger Ylva Winther.

Doften uppmärksammades utanför skolsköterskemottagningen. En kurator slog larm till skolans vaktmästare som i sin tur larmade räddningstjänsten. När lukten kom utrymdes hela skolan.

Rudskolan är en mellan- och högstadieskola med undervisning i årskurserna 4 till 9 och har 550 elever. Den kommer att vara stängd också under morgondagen på grund av jakten på källan.

TT

Publisert: