Inrikes

Misstänkt mördad söks i sjö

INRIKES

Ludvika. Polisen har tills vidare avbrutit sitt arbete på sjön Marnästjärn, där man sökt efter en 22-årig man från Ludvika som varit försvunnen sedan i höstas och som tros ha blivit mördad. De båda hundar som använts har dragits tillbaka.

– Vi ska nu koncentrera oss på det område som hundarna markerat. Frågan är hur vi ska kunna frilägga sjön och det diskuterar vi nu, säger polisens talesman Sven-Åke Petters.

Polisen kan antingen försöka bryta eller smälta isen för att få fram öppet vatten att dyka i. En annan möjlighet är att vänta till våren och den naturliga islossningen.

Det område polisen spärrat av är 150 gånger 150 meter stort och ligger i en vik av sjön.

Det mest intressanta området ligger nära stranden och där kan vattnet vara helt bottenfruset.

Markeringarna har gett polisen ökat hopp om att hitta den försvunne mannen i sjön.

– Det är inte osannolikt att 22-åringen ligger i sjön, säger Sven-Åke Petters.

Orsaken till att polisen efter en längre tids uppehåll återupptagit sökandet utomhus är att utredarna fått fram uppgifter som tyder på att mannen är mördad och att kroppen dumpats i Marnästjärn.

En granne till den saknade uppges ha berättat för polisen att en 41-årig man, nyligen dömd för flera brott, ligger bakom försvinnandet.

Sven-Åke Petters vill inte kommentera dessa uppgifter.

– Uppgifterna om att 22-åringen kan finnas i sjön är ett led i utredningen, säger han.

Ingen person har hittills anhållits eller delgetts misstanke om att ha fört bort eller mördat Ludvikabon.

För en dryg vecka sedan anhölls en 52-årig man misstänkt för skyddande av brottsling men åklagaren tvingades släppa honom reden efter ett dygn då misstankarna var alltför vaga. Han är dock inte avförd ur utredningen.

Den 22-årige mannen hade på kvällen den 21 november förra året besökt puben Solo vid Grand Hotell i Ludvika. Vad som hände med honom under kvällen och natten är inte känt. Ingen av hans vänner lade märke till när han lämnade puben.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes