Ingen utredning om KD:s stabschef

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. KD:s verkställande utskott avvisade på måndagskvällen kravet på en grundlig utredning av fallet med partiledaren Göran Hägglunds sparkade stabschef. I stället ska en "samlad information" ges till medlemmarna.

I förra veckan uppdagades det att Hägglunds stabschef Henrik Ehrenberg hade bloggat och gjort inlägg, anonymt under signaturen Ove Tove, mot Hägglunds utmanare om partiledarposten, Mats Odell, och riksdagsledamoten Annelie Enochsson.

– Allt, egentligen, behöver utredas, sade Bengt Germundsson, kommunalråd i Markaryd och en av KD-ledarens mest uttalade kritiker samt ledamot i verkställande utskottet (VU) före måndagskvällens möte.

När det var över vid 22-tiden berättade partisekreteraren Acko Ankarberg att det ska ges en samlad bild till medlemmarna om vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits.

– Det blir klart de närmaste dagarna. Informationen har redan delvis gått ut i olika forum, sade hon till TT.

Germundsson var inte alltför bedrövad av att inte ha fått gehör.

– Det blir ingen formell utredning, men ändå en redovisning. Det är ju bättre än ingenting, sade han till TT.

Ehrenberg var med på mötet för att svara på frågor. Han inledde med att be om ursäkt för de problem han orsakat. Frågan om han ska fortsätta att få vara anställd i socialdepartementet tog VU inte upp, enligt partisekreteraren.

TT

Publicerad: