Mordmisstänkte mannen nekar till brott

Brott. Den mordmisstänkte man som misstänks ha dödat en kvinna och tre små barn i Gårdsten i Göteborg nekar till brott.

Det framkom när häktningsförhandlingen startade vid lunchtid. Mannen bestrider även häktningen.

â’ Han förnekar brott, bestrider häktningen och förslaget om restriktioner mot honom, säger hans advokat Poly Jensell, rapporterar Göteborgs-Posten.

Efter att parterna redogjort för sin inställning till misstankarna beslutade rådman Eva Ahlsin att resten av förhandlingen ska hållas bakom stängda dörrar.

Ett stort pressuppbåd är på plats, väntrummet utanför säkerhetssalen i tingsrätten är fullt av journalister, fotografer och säkerhetsvakter. Några anhöriga syns inte till, rapporterar TT:s fotograf på plats.

Den 50-årige mannen, nära anhörig till de fyra offren, är begärd häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för mord i fyra fall, enligt åklagaren.

Kvinnan och de tre barnen hittades i lägenheten i torsdags morse i samband med att rök trängde ut från bostaden. De hade skador som gjorde att polisen snabbt misstänkte att de utsatts för brott före branden.

Samma dag som familjen hittades döda skulle de vräkas från sin lägenhet i stadsdelen Angered i Göteborg, enligt Aftonbladet. Familjen hade stora skulder och kvinnan, som stod på hyreskontraktet, hade inte betalat hyran på två år.

– Ärendet har pågått ungefär så länge och vi har haft flera möten med dem där socialtjänsten har varit med, säger Anna-Carin Lundblad, uthyrningsansvarig hos Gårdstensbostäder, till tidningen.

TT