Inrikes

SD ville värva Ebba Busch Thor

INRIKES

Politik. Sverigedemokraterna planerade i december att försöka värva flera tunga kristdemokrater inför extravalet, enligt ett mötesprotokoll Aftonbladet tagit del av. Dåvarande vikarierande partiledaren Mattias Karlsson och partisekreterare Björn Söder var två av mötesdeltagarna.

Ebba Busch Thor, nu partiledare men då kommunalråd i Uppsala, var ett av namnen på listan. Andra var ex-ministern Mats Odell och KDU:s ordförande Sara Skyttedal.

SD:s presschef Henrik Vinge bekräftar uppgifterna. Han säger att "det fanns ett antal personer som på olika sätt signalerat att de står närmare SD än vad man gör övriga partier i frågor som är centrala för SD".

– Eftersom Sverigedemokraterna är ett parti som växer väldigt fort kan vi ha nytta av att knyta till oss duktiga och kompetenta politiker, säger han till tidningen.

Vinge vill inte kommentera om det togs kontakt med personerna. Skyttedal säger att hon inte förstår varför hon fanns med på listan, Odell att SD är det parti som står längst ifrån hans egna värderingar.

Busch Thor har genom sin pressekreterare avböjt att svara, rapporterar tidningen.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes