Inrikes

En gripen efter bildåd

INRIKES

Stockholm. En 22-årig man skadades när en bilförare med berått mod körde in ett fordon i en folksamling i Solna centrum, norr om Stockholm, i natt. Polisen tror att bilföraren var ute för att hämnas efter ett bråk.

Polisen har gripit en man misstänkt för att vara inblandad i händelsen. Mannen är anhållen misstänkt för dråpförsök, uppger Jessica Bodin, kriminalinspektör vid Västerortspolisen, till TT.

I övrigt är polisen förtegen om den misstänkte och vill inte uppge hans ålder.

Polisen vill heller inte gå ut med om mannen tros ha varit ensam i bilen eller om det finns fler misstänkta.

– Vi arbetar på bred front. Det är många förhör som ska hållas, säger Jessica Bodin.

Tidigare konstaterades det på sjukhuset att 22-åringen klarat sig utan allvarliga skador. Ingen har gripits för dådet, men polisen tror att det är bilens ägare som begått brottet. Han misstänks för försök till dråp.

Vittnen har berättat att föraren siktade på folksamlingen med berått mod. Han styrde fordonet mot personer som samlats vid en hamburgerrestaurang. Sedan vände bilen och körde på nytt mot folksamlingen, och det var då 22-åringen blev påkörd.

Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl på Västerortspolisen, säger att det förefaller som att bilföraren försökt att hämnas efter tidigare bråk på en krog i närheten. I samband med tumultet där tog poliser knivar och knogjärn i beslag. Flera personer misstänks för brott, bland annat misshandel och brott mot knivlagen.

Larmet om bildådet nådde polisen klockan 02.54, ungefär tio minuter efter det att händelsen inträffade.

– Därför var vi rätt sent ute på banan, konstaterar Mikael Gustavsson, operatör på Stockholmspolisens ledningscentral.

Polisen letade till att börja med efter bilens ägare på adresser i Spånga, men sökandet där var resultatlöst.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes