Fyra anhållna för sten mot brandbil

Publicerad:
Uppdaterad:

Göteborg. Ett av de allvarligaste dåden under oroligheterna i Göteborg kan vara på väg att klaras upp. Fyra unga män har anhållits för att kastat en sten mot en brandbils vindruta under utryckning. Tre brandmän skadades i attacken.

– Själva förundersökningen är belagd med sekretess. Men det är riktigt att vi har anhållit fyra unga personer för att kastat sten mot en brandbil, säger Geir Hogstad vid Angeredspolisen till TT.

De unga männen hämtades till förhör av polisen på tisdagsmorgonen. På eftermiddagen hade man fått fram sådana uppgifter att åklagaren beslutade att samtliga skulle anhållas. De är misstänka för grov skadegörelse och grov misshandel.

Natten till lördag 29 augusti var flera brandbilar var på väg för att släcka en containerbrand i förorten Hjällbo. På väg dit kastade någon en mer än fem kilo tung sten från en gångbro på en av brandbilarnas vindrutor. Tre brandmän skadades. Och enligt räddningstjänsten var det bara rena turen att skadorna inte blev allvarligare. Brandmannafacket har kallat dådet för mordförsök.

Polisen får in många tips på personer som kan varit delaktiga i oroligheterna.

– Vi har redan en person som har erkänt delaktighet i att bränna en bil. Men vi tittar på det här ur ett brett perspektiv. En del av bilbränderna kan faktisk handla om försäkringsbedrägerier, säger Geir Hogstad.

TT

Publicerad: