Regnet fortsätter vålla problem

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Regnovädret i kombination med kraftiga vindar fortsatte att vålla problem på Gotland, Öland och i Stockholm under natten till söndagen.

På sin sina håll fick räddningstjänsten göra nattliga utryckningar för att pumpa vatten ur källare, bland annat på Gotland. Och i gotländska Slite stängdes en väg av efter skyfall.

I Upplands Väsby utanför Stockholm rasade jordmassor ner mot en väg. Skredet flyttade några gatlyktor men vägen klarade sig och räddningstjänsten konstaterade att marken i området inte hade underminerats.

– Det finns ingen risk för fler ras där, berättar vakthavande på räddningscentralen i Stockholms län.

Två personer i en segelbåt som gick på grund mellan Oxelösund och Landsort kunde räddas med helikopter strax före midnatt.

– Annars har vi haft mindre att göra än väntat med tanke på det hårda vädret, berättar Björn Wrandel, räddningsledare på Sjöräddningscentralen i Göteborg.

Regnvädret låg under natten främst över inre Götaland, Blekinge, delar av Småland, Östergötland och östra Svealand. Men det regnade ända upp i Sundsvallstrakten. Lågtryckets tyngdpunkt förskjuts norrut och västerut, och under söndagen väntas rikligt med regn i bland annat Dalarna.

– Just nu regnar det allra kraftigast i Stockholms skärgård där vi även har en del åska, berättar jourhavande meteorolog PO Ganerlöv på SMHI för TT vid tre-tiden.

TT

Publicerad: