Två barn döda efter villabrand

INRIKES

Olycka. Två barn, fyra och sju år gamla, har avlidit efter villabranden i Ålsten i Bromma i västra Stockholm som utbröt sent i torsdags kväll.

Beskedet gavs till föräldrarna under lördagen, bekräftar polisen för TT.

– De två barnen dödsförklarades på eftermiddagen på grund av de allvarliga skador de ådragit sig, säger Christer Berger, gruppchef för krimjouren i Stockholm nord.

Även barnens föräldrar skadades i branden, men Berger har inga uppgifter om hur allvarliga deras skador är.

Säkra byggnaden

Polisen hoppas så snabbt som möjligt kunna inleda arbetet med att undersöka huset för att ta reda på brandorsaken. Innan detta sker måste man se till att det är säkert att gå in.

– Huset måste säkras så att det är stabilt innan den tekniska undersökningen kan göras. Innan dess kan detta inte göras, det är för riskfyllt, säger Berger.

– Man försöker få till detta så fort man bara kan.

Flera andra personer är fortsatt allvarligt skadade efter branden. Initialt uppgavs att tolv människor skadats.

Hoppade från fönster

Vad som orsakat branden är ännu oklart, och man vet inte heller var den började. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

Tre familjer bodde i huset och en del av de boende hoppade från fönster för att komma undan lågorna.

Larmet om branden kom strax efter halv elva på torsdagskvällen. Under natten arbetade som mest brandmän från fem stationer med släckningen.

Flera grannar som uppmärksammat att det brann försökte rädda människor från villan innan räddningstjänsten kommit till platsen och hjälpte skadade och chockade personer.

TT