Chauffören på olycksbussen kallas till förhör

INRIKES

Olycka. Chauffören till den buss som körde av vägen utanför Sveg i april, då tre skolungdomar omkom, kommer att kallas till nya förhör efter helgerna. Den tekniska undersökningen av bussen är klar och de kompletterande förhören ska hållas för att föraren ska få kommentera resultaten av undersökningen.

– För att kunna väcka ett eventuellt åtal är utgångspunkten att vi i första skedet kan slå fast vad som orsakade olyckan. Utan att vi får klarhet i den frågan är det svårt att kunna hålla någon juridiskt ansvarig, säger åklagare Mikael Bäckström.

Det är busschauffören som står i fokus. Han är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död. Bussbolaget inte är delgivet någon brottsmisstanke och är inte föremål för ytterligare utredning.

– Men det är inte uteslutet att det skulle kunna bli så att jag riktar misstanker mot bussbolaget, säger Mikael Bäckström.

Han bedömer att förundersökningen är färdig efter förhören med chauffören.

Bussen med skolelever från Skene som var på skidresa körde av vägen den 2 april. Ombord på bussen fanns 59 personer. Tre ungdomar omkom och över 20 personer behövde sjukvård.

TT