Inget åtal mot 14-årig knivmördare

Publicerad:
Uppdaterad:

Brott. Något åtal kommer inte att väckas mot den 14-årige pojke som knivmördade en 15-årig pojke på Göingeskolan i skånska Broby i januari.

– Jag vill inte gå in på motivet, säger åklagare Pernilla Tallinger.

Utredningen om mordet på en 15-åring på Göingeskolan i skånska Broby är nu klar och eftersom den misstänkte gärningsmannen är under 15 år kommer något åtal inte att väckas.

– Vi har vänt på alla stenar som funnits att vända på. Genom att ha hört den misstänkte, vittnen och gjort en teknisk analys av diverse saker pekar allting samstämmigt på att det är 14-åringen och att han är ensam gärningsman, säger kammaråklagare Pernilla Tallinger till TT.

Kort efter händelsen skrev Östra Göinge kommun att det var ett bråk mellan pojkarna som eskalerade vid lunchtid den 11 januari i år. Tallinger vill dock inte på vilka motiv som ligger bakom knivmordet.

– De gick på samma skola. Och går man på en så liten skola som Göingeskolan har de flesta elever kännedom om varandra, och därmed har de en viss gemensam bakgrund och har träffat på varandra förut.

TT: Har 14-åringen erkänt?

– Jag vill inte gå in på vad han har sagt. Inte mer än att han har samarbetat väl och sagt sin version, säger Tallinger.

Utredningen kommer inte heller att bli offentlig eftersom den inte kommer att lämnas in till tingsrätten.

TT

Publicerad: