Inrikes

Falkenbergsmord tas upp i Göteborg

INRIKES

Göteborg. I dag startar rättegången kring mordet på en 26-åring man i Falkenberg i oktober. Samtidigt åtalas fyra män för att ha planerat att mörda de personer som ansågs ligga bakom 26-åringens död.

Två män står åtalade för mordet på 26-åringen i Falkenberg. En 22-åring misstänks för mord samt även för mordförsök på en 33-åring. En 29-åring misstänks i sin tur för medhjälp till mord.

Trots att mannen sköts i Falkenberg hålls rättegången i en säkerhetssal vid Göteborgs tingsrätt, rapporterar lokala medier.

Orsaken är att det finns risk för hämndaktioner, uppger SVT:s Hallandsnytt.

Sedan tidigare är fyra andra män häktade för förberedelse till mord. De väntas åtalas i dag, enligt TV4 Nyheterna Halland som uppger att ska handla om en planerad hämnd där de fyra haft avsikten att döda den eller de personer som ligger bakom 26-åringens död.

Åklagaren har tidigare sagt till TT att åtminstone tre av dessa män är släkt med 26-åringen.

Samtidigt åtalas fyra män vid Varbergs tingsrätt för att ha planerat att mörda de personer som ansågs ligga bakom 26-åringens död.

Enligt åklagaren köpte de bland annat två automatvapen och flera magasin med patroner. Vapnen hämtades i Helsingborg, och förvarades sedan hos en av de åtalade, en 28-årig man i Halmstad.

28-åringen erkänner vapenbrott. I övrigt nekar alla fyra till anklagelserna.

Åtalet gäller förberedelse till mord.

Misstankarna mot de fyra som nu åtalas uppkom under utredningen av mordet på 26-åringen. Polisen fick uppgifter om att personer med släktband till 26-åringen ville ta lagen i egna händer och hämnas.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Inrikes