Två döms för dubbelvåldtäkt

INRIKES

Brott. Två män döms för två skilda överfallsvåldtäkter på samma kvinna. Offret överfölls två gånger då hon gick hem från krogen.

– Vi har kommit fram till att det är två helt olika våldtäkter, även om de skedde omkring hundra meter från varandra och kort efter varandra i tiden, säger lagman Nina Stubbe, som dömde i målet, till TT.

En 31-årig man döms för grov våldtäkt till fängelse i fyra år, och en 39-årig man döms för våldtäkt. Hans straff blir fängelse i två och sex månader. Mannen döms även till tio års utvisning.

En grov våldtäkt

Offret var på väg hem från krogen i Strängnäs då hon först överfölls av 39-åringen. Då hon efter våldtäkten tog sig från platsen överfölls hon av 31-åringen och ytterligare en man.

– Sperma från männen kopplar dem till kvinnan och till respektive brottsplats. Den ena våldtäkten bedöms som grov bland annat eftersom två män deltog, säger Nina Stubbe.

Den man som tillsammans med 31-åringen våldtog kvinnan är fortfarande på fri fot.

– Det finns sperma från en okänd man säkrad, säger Nina Stubbe.

De dömda nekar

31-åringen åtalades även för att sexuellt ha ofredat en annan kvinna, samma natt som våldtäkterna utfördes, men rätten anser inte att bevisningen i det fallet håller.

Åklagaren ville även att 31-åringen skulle utvisas, men på grund av situationen i mannens hemland går inte rätten med på det.

Männen har hela tiden nekat till brott.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM