Man begärd häktad för Kungsbackamord

INRIKES

Brott. Polisen tror sig veta ganska väl vad som skedde när en person dödades och två skadades i ett våldsdåd utanför Kungsbacka. Den misstänkte mannen har begärts häktad. Men vad som utlöste våldet är oklart.

En man i 40-årsåldern greps strax efter attackerna i lördags kväll, som skedde i två hus i ett villaområde i samband med en privat fest. Mannen förhördes på söndagen, men på måndagen var inget förhör planerat.

Kammaråklagare Ann-Christin Claesson har begärt den anhållne mannen häktad vid Varbergs tingsrätt. Häktningsförhandlingen hålls på tisdagen.

– Vi har säkrat ett antal spår som tillsammans med vittnesförhör ger oss en relativt god bild av händelseförloppet, säger Tommy Nyman, presstalesman på polisregion Väst.

Olika vapen

Något motiv till våldsutbrottet är dock inte känt, och polisen vill inte gå närmare in på vad som sagts i förhören.

Den anhållne är misstänkt för att ha knivhuggit ihjäl en jämnårig man. Han ska sedan ha angripit en kvinna och en man i en villa i närheten. Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är läget ännu livshotande för kvinnan, som är i 30-årsåldern. För mannen, som är i 35-årsåldern, är läget allvarligt men stabilt.

– Det är en kniv som använts vid det första brottet. När det gäller det andra handlar det om ett annat tillhygge, men vi har inte bekräftat vilken slags tillhygge det är. Det är inte samma vapen, säger Tommy Nyman.

Krisstöd till familjer

– Vi tittar nu på vad tekniska undersökningen gett och jämför med förhören, för att se var luckorna finns, och vad vi behöver komplettera med, säger Nyman.

Ingen av de skadade personerna har kunnat förhöras.

Den anhållne mannen är misstänkt för mord och mordförsök. Hur han själv ser på anklagelserna är inte känt.

De inblandade familjerna har fått krisstöd från Kungsbacka kommun. Flera av de anhöriga till offren är barn.

FAKTA

– Vi tittar nu på vad tekniska undersökningen gett och jämför med förhören, för att se var luckorna finns.

Polisens presstalesman Tommy Nyman om utredningen av våldsdådet utanför Kungsbacka i lördags, då en person dödades och två skadades. (TT)

TT