Film finns på nattklubbsskytt

INRIKES

Brott. Polisen har nu säkrat övervakningsfilmer som visar den person som misstänks ha skjutit på entrédörren till nattklubben Sturecompagniet i Stockholm i natt.

Händelsen utreds som grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Polisen larmades vid 02.52 av ett vittne som hade hört två skott och kunde när patruller kom fram till platsen konstatera att det skjutits mot dörren. Polisen har under förmiddagen fått tag i övervakningsfilmer som visar den misstänkte skytten.

– Vi har säkrat filmmaterial på den person som skjutit. Men jag vet inte om personen är identifierad ännu, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen region Stockholm, till TT.

"Ofta hot"

Om det förekommit några hot innan händelsen vill polisen inte kommentera. Nu jobbar man med att gå igenom de vittnesförhör som hållits.

– Det är ju med sådana här ställen att det finns ju någon form av hot varje kväll, många av dem som nekas inträde har ju inget vänligt att säga, men det är inget vi noterat speciellt att den här restaurangen ska ha utsatts, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Ingen person skadades vid händelsen och klubben var vid tillfället stängd. Polisen utreder nu grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Drabbad klubb

Enligt ett vittne som Aftonbladet talat med ska det ha varit en mörkklädd person som parkerade vid entrén och började skjuta med en pistol mot porten.

1994 skedde de så kallade Stureplansmorden vid just Sturecompagniet, när Tommy Zethraeus sköt ihjäl en dörrvakt och tre unga kvinnor på väg ut från klubben. Dessförinnan hade Zethraeus och två av hans kamrater nekats inträde till klubben.

Svea hovrätt fann det klart att Zethraeus sköt 20 skott med avsikt att döda och han dömdes till livstids fängelse.

TT