Misstänkt mördare ska psykundersökas

INRIKES

Brott. Mannen som misstänks för ett mord och två mordförsök utanför Kungsbacka snyftade och tycktes förtvivlad vid häktningsförhandlingen i Varbergs tingsrätt. Senare beslöts att han ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Varbergs tingsrätt häktade mannen i två veckor, men tiden kommer säkert att förlängas. Han är misstänkt på sannolika skäl, och motsatte sig inte häktningen. Han säger sig inte minnas vad som hände, då en man knivdödades och två personer skadades i två hus i ett villaområde i Halland i lördags kväll.

– Han har dock fått klart för sig att han är misstänkt, och att mycket pekar på att han begått allvarliga gärningar, sade mannens advokat, Anna Heurlin, inför tingsrätten.

Barndomsvänner

Den misstänkte och den nu döde mannen var enligt uppgift vänner sedan barndomen. Båda är i 40-årsåldern. De bodde nära varandra på Onsalahalvön, där våldsutbrottet skedde. Enligt Kungsbacka-Posten har den nu häktade mannen haft kontakt med psykiatrisk vård.

– Det är inget som vi kan kommentera, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Polisen tror sig veta ganska väl vad som hände under attacken, men vad som utlöste våldet är oklart. Den misstänkte greps i sin bostad kort efter våldsdådet.

Mannen som avled attackerades först, i samband med en privat middag. Strax därefter anfölls en man och en kvinna i ett hus i närheten. Båda är i 30-årsåldern. De vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Kvinnans tillstånd beskrivs fortfarande som livshotande, medan mannens skador är allvarliga.

Snabb häktning

Häktningsförhandlingen i Varbergs tingsrätt tog bara en kvart, inklusive en del bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen snyftade och gjorde en förtvivlad grimas när rådman Annika Persson Arcangioli läste upp vad han anklagas för.

Senare beslöt tingsrätten att den häktade ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

FAKTA

– Han har dock fått klart för sig att han är misstänkt.

Den häktades advokat Anna Heurlin.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM