Dömd för barnmisshandel talar ut

INRIKES

Brott. Italienaren Gianni Colasante greps i Sverige och dömdes för misshandel på sin son. Nu talar han ut:

– Sverige är ett absurt land där barnen tillåtits få alldeles för stor makt över sina föräldrar, säger han till Föregångslandet i P1.

I Italien beskrevs tvåbarnspappan Gianni Colasante som ett offer för en extrem svensk uppfostringspolitik.

– Jag tycker synd om svenska föräldrar som inte verkar ha alla verktyg för att uppfostra barn. En örfil kan användas som ett uppfostringsmedel när orden inte längre räcker till", säger han till Föregångslandet.

Efter domen mot Colasante har det blivit vanligt att barnen i staden Canosa di Puglia, där han bor, hotar sina föräldrar med att rymma till Sverige om föräldrarna är för stränga i sin uppfostran, berättar stadens tidigare borgmästare Fransceco Ventola i programmet.

Det var 2011 som ett bråk mellan tvåbarnspappan och den 12-årige sonen uppstod om var de skulle äta någonstans i Gamla Stan i Stockholm. Pojken ville äta pizza medan pappan och de andra vuxna ville prova det svenska köket. Enligt vittnen på plats grep bland annat Colosante tag i pojkens hår och gav honom en örfil.

Detta är något pappan förnekar: han tog endast tag i pojkens jackkrage för att hindra sin son från att springa ut i trafiken.

TT