Ny skottlossning vid Hells Angels

INRIKES

Brott. Sent på kvällen efter söndagens skottlossning vid Hells Angels klubblokal i Norrköping inträffade ytterligare en misstänkt skottlossning i samma område.

Nu kraftsamlar en hårt ansträngd polis för att försöka stoppa våldet.

– Tydligen har det varit en skottlossning till vid 23-tiden strax utanför Hells Angels lokal. Huruvida de hänger ihop vet vi inte, men det ligger nära i tanken att de har ett direkt samband, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till TT.

Under hösten har flera grova våldsbrott inträffat i Norrköping. Det handlar bland annat om knivskärningar och polisen har även hittat handgranater.

Elva anhållna

– Vi analyserar de här händelserna och det går inte att utesluta att många av dem hör ihop, säger Jan Staaf, chef för utredningssektionen vid polisen i Östergötland, till TT.

– Vi omdisponerar personal från hela länet till Norrköping för att klara av trycket som är nu med alla grova brott.

Den första misstänkta skottlossningen inträffade tidigt på söndagsmorgonen vid motorcykelklubbens lokal. Elva personer är anhållna misstänkta för inblandning i den skottlossningen, då en lindrigt skadad man hittades utanför lokalen. Tio av dem är män, anhållna misstänkta för medhjälp till försök till mord. En kvinna är anhållen misstänkt för skyddande av brottsling.

"Fåordiga i förhören"

I samband med polisinsatsen vägrade en grupp personer att lämna lokalen och nationella insatsstyrkan fick bryta sig in. Som mest var 19 personer gripna misstänkta för inblandning i händelsen.

Enligt åklagaren har de anhållna varit fåordiga i förhören.

– Ytterst handlar det om motsättningar inom grupperingar i den kriminella nätverksmiljön, Torsten Angervåg.

Ingen är gripen för den andra misstänkt skottlossningen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM