Ordning och reda i jultrafiken

INRIKES

Trafik. Det är halt på småvägarna i Norrlandslänen, men inga allvarliga olyckor med personskador har rapporterats till polisen. Även tågen rullar utan nämnvärda förseningar.

– Det är ordning och reda i både i tåg- och vägtrafiken, även om det är mycket trafik på vägarna. Det ser stillsamt ut, sammanfattar Monica Näslund, presskommunikatör på Trafikverket, vid 21-tiden.

Från polisen i Norrbotten rapporterar vakthavande befäl Mikael Norén om flera viltolyckor och "några avåkningar", men ingen har skadats allvarligt. Samma resumé gör kollegan Hans Ängquist av läget i Jämtland. Mats Rasmusson, vakthavande polisbefäl i Västernorrland, konstaterar att ingen borde ha överraskas av halkan så här års, men inte heller där hade några personskador noterats vid niotiden på onsdagskvällen.

Den mycket besvärliga situationen i början av veckan, framför allt tisdagens ishalka, är överstånden.

Enligt Trafikverket väntas även i morgon, julafton, frosthalka i Norrland och delar av Svealand. Alla som ska ut och resa manas till försiktighet. Även på morgnarna i julhelgen, då det hastigt kan frysa till, varnas för förrädiskt väglag.

Under jul och nyår beräknas att ungefär två miljoner människor ger sig ut på de svenska vägarna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM