Upplopp och bränder i två städer

INRIKES

Brott. En grupp ungdomar kastade sten mot polisen i Växjö under lördagskvällen. En container sattes i brand, när patrullerna kom till platsen besköts de med raketer och grön laser. Vid 23-tiden var ett stort antal poliser på plats.

Polisens presstalesperson Stephan Söderholm beskriver stämningen som ansträngd. Ingen har gripits eller skadats.

– Det pågår fortfarande oroligheter. Vi har inte gjort någon insats än, men vi har rätt så gott om poliser i Växjö nu. Det kommer eventuellt att bli en insats.

Någon gång mellan 23 och 26 december stals fyrverkeripjäser för 150 000 kronor från en container i Växjö. Enligt Söderholm kan det vara de som nu används av ungdomarna.

Även i Norrköping kastade ungdomar sten och smällare mot polisen på lördagskvällen. De sköt raketer och kastade smällare mot byggnader och människor i Norrköping på lördagskvällen. De ska även ha anlagt mindre bränder.

Flera polispatruller var på platsen, efter en kortare tid ska gruppen ha splittrats och det blev då lugnt. Det finns uppgifter om att en person skadats, det är oklart om det är allvarliga skador. Händelsen rubriceras som våldsamt upplopp.

TT