Väktare och skola raketbeskjutna

INRIKES

Brott. På annandagen drabbades både Växjö och Norrköping av kravalliknande raketattacker med fyrverkeripjäser. Dagen efter upprepades scenariot på flera platser i landet.

I Malmö fick en hemtjänstpatrull och personal i en väktarbil raketer skjutna mot sig på söndagskvällen. Polisen tror att någon siktade på dem.

– Det får man nog utgå ifrån att man har gjort, det är nog inga misstag. Det finns en del som har dåligt omdöme, säger polisens presstalesperson Stephan Söderholm.

På lördagskvällen kastade ungdomar i Växjö sten mot polisen och besköt dem med raketer och grön laser. Ett 30-tal orosmakare fanns på platsen, vid halv tretiden på natten lugnade situationen ner sig.

Enligt Söderholm sköts det rejält med raketer även på söndagen. Vid 22-tiden uppstod en mindre brand i en bil, enligt ett vittne slängde någon en smällare mot bilen och lämnade platsen i hög fart i en bil.

I Helsingborg uppger räddningstjänsten att det slängdes smällare mot dem när de åkte ut på ett brandlarm vid Dalhemsskolan. Det kastades även in smällare i skolan. Stämningen var stökig och polisen åkte till platsen 20.30-tiden.

Ungdomar ska också ha skjutit raketer mot en skola och en väktare i Sigtuna, rapporterar Upsala Nya Tidning. Räddningstjänsten ventilerade ut röken som uppstod.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM