Man anhållen för misstänkt mord

INRIKES

Brott. En man i 40-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord på den kvinna som påträffades död i en lägenhet i Trollhättan.

Mannen befann sig i den bostad där kvinnan påträffades på måndagskvällen, men behövde sjukhusvård under natten. Förhören kunde därför inte inledas förrän under morgonen.

– Omständigheterna gör att vi nu sammantaget har de här misstankarna. Tecknen tyder på att det handlar om ett brott. Det behövs en del förtydliganden som vi inte har fått svar på ännu. Det gör att mannen blev anhållen, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen i Trollhättan.

TT: Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Han har lämnat en berättelse. Men vad han har sagt vill jag inte gå in på. Det ska hållas fler förhör då mannens advokat ska vara med och jag vill inte föregå något.

Enligt polisen var mannen och kvinnan, som också hon är i samma ålder, bekanta sedan tidigare.

– De är inte obekanta i vart fall. Men hur djup bekantskapen varit är oklart, säger Sten-Rune Timmersjö.

En teknisk undersökning av bostaden har genomförts. Kvinnan kommer sannolikt att obduceras under veckan. Flera förhör kommer också att hållas med personer i de bådas närhet.

– Det är möjligt att misstankarna kan komma att ändras men i nuläget anser vi att tecknen tyder på ett brott i så pass stor grad att han blev anhållen, säger Sten-Rune Timmersjö.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM