Tågen rullar igen

INRIKES

Transport. Tågresenärer mellan Dalarna och Stockholm har varit hårt prövade under dagen efter olika stopp. Men det senaste stoppet är nu hävt och trafiken ska rulla som vanligt under resten av eftermiddagen och kvällen, hoppas SJ.

Som en följd av stoppen väntades ett tåg som gick två timmar försenat från Mora vid tiotiden komma fram till Stockholm vid halv fyra.

Det andra stoppet för dagen skedde efter att ett tåg gått sönder i närheten av Sala och orsakade ett totalt stopp mellan Sala och Avesta/Krylbo under tiden då rälsen på sträckan skulle undersökas. Stoppet påverkade resenärer som skulle ha rest i någon riktning på sträckorna mellan Stockholm, Uppsala, Sala, Avesta/Krylbo och Borlänge, Falun och Mora.

– Det är fyra tåg som är försenade mellan 15 och 90 minuter. Det är lördag, så det är färre tåg som kör och därmed färre som påverkas, säger Lisa Silow vid SJ:s presstjänst.

Under morgonen drabbades resenärer med SJ och SL på väg mellan Uppsala och Stockholm då en olycka inträffade utanför Knivsta som ledde till ett två timmar långt tågstopp.

TT