Tv-kanaler nedsläckta för Teliakunder

INRIKES

Underhållning. Vid midnatt stängdes Discovery Networks kanaler av för Telias kunder. Detta efter att parterna inte har kunnat komma överens.

– Vi står fortfarande för långt ifrån varandra, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

När onsdagen blev torsdag gick tv-avtalet ut mellan Telia och medieföretaget Discovery Networks Sweden. Det innebär att de omkring 1,5 miljoner tv-tittare som har Telia-abonnemang nu blir utan kanaler som Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, med flera. Förhandlingar har pågått under en längre tid mellan parterna, som inte lyckats komma överens.

– Det innebär att vi nu har initierat nedsläckningen av Discoverys kanaler eftersom vi inte har tillåtelse att sända dem längre, säger Jonas Hasselberg.

Discovery bekräftar att förhandlingarna avslutats utan framgång.

– Det är sorgligt att konstatera att det band som finns mellan oss som programbolag och Telias hushåll nu är klippt av Telia, säger Discoverys presschef Dan Panas.

Enligt Hasselberg fortsätter Telia gärna dialogen med Discovery för att hitta en lösning, men inga ytterligare förhandlingar har planerats i nuläget.

– Vi vill fortfarande lösa det här och ju snabbare vi kan lösa det desto bättre. Det är ett stort avtal det handlar om väldigt mycket pengar, säger han.

Även Discovery vill fortsätta förhandlingarna.

– Vi var beredda att fortsätta förhandla ännu längre under natten men Telia ville inte ha oss kvar i rummet. Vi kommer att göra allt som står i vår makt att få till ett nytt avtal med Telia, säger Dan Panas.

FAKTA

Kanalerna som försvinner från Telia

Kanalerna som försvinner ur Telias utbud vid midnatt är:

Kanal 5

Kanal 9

Kanal 11

Eurosport 1 & 2

Discovery Channel

Discovery Science

Discovery World

Discovery ID

Animal Planet.

Källa: Telia

TT

ARTIKELN HANDLAR OM