Man i Eskilstuna misstänks för grooming

INRIKES

Brott. En 35-årig man i Eskilstuna misstänks för att ha utnyttjat flickor sexuellt via nätet, skriver Eskilstuna-Kuriren.

När han greps i slutet av maj fanns en målsägande, men utredningen har nu svällt till elva och åklagaren misstänker att fallet kommer att växa ytterligare.

Mannen misstänks ha tagit kontakt med unga flickor via internet och förmått dem att göra olika saker, bland annat sexuell posering. Målsägande finns i flera olika kommuner.

– En del gärningar ligger ju lite bakåt i tiden. Men man kan väl säga att brotten har börjat när flickorna varit under 15 år, säger åklagare Thomas Bergström, som säger att mannen gjort "vissa medgivanden".

Mannen har haft flera förtroendeuppdrag i en lokal idrottsförening, men inte arbetat aktivt med ungdomar eller barn. I helgen informerades föräldrar och medlemmar i föreningen.

– Det här är oerhört tragiskt och kom som en chock för oss. Man blir helt bestört av att något sådant här kan ske i ens närhet. Det har inte funnits några som helst indikationer, säger föreningens ordförande.

Mannen har nu stängs av från sina uppdrag i föreningen, enligt klubben.

TT