Polis letar efter kropp i Kalixälven

INRIKES

Olyckor. Polisen söker efter en kropp i Kalixälven i närheten av Männikkö i Pajala kommun, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. Tre pojkar siktade den misstänka kroppen nära stranden.

– Det är tre yngre killar mellan 12 och 15 år som har varit ute och fiskat och upptäckt vad de tror är en manskropp som flöt förbi i älven, säger Bernt Holmström, räddningschef i Pajala, till TT.

– Vi ser det här som väldigt trovärdigt, de har uppgett att kroppen flöt 2-3 meter från stranden. Det är ingen som är anmäld saknad, men sen vet man ju inte, för samtidigt är det många turister i omlopp just nu.

Efter att larmet kom in vid 14.40 sökte en polishelikopter och en styrka från Räddningstjänsten på sex personer efter kroppen, men hittade ingenting. Vid klockan 19 avslutade Räddningstjänsten insatsen, skickade hem helikoptern och lämnade över ärendet till polisen.

– Helikoptern har sökt fem kilometer ned för älven och två kilometer upp och slagit lovar, men inte hittat någonting. Om det finns en kropp så kan den ju ha hunnit flyta iväg längre ned, det är ganska strömt i vattnet, säger Bernt Holmström.

Polisen har skickat ut en patrull för att undersöka frågan vidare. Händelsen har ännu ingen brottsrubricering.

– Rädda liv är ju inte på tal längre. Mitt mål nu är att få en styrka på plats och prata med dem som har sett det här. Men det är stora avstånd i Norrbotten, säger Mathias Borin på RLC Nord till TT.

TT