Flera bilar i beslag efter dödsskjutningen

INRIKES

Brott. En man i 30-årsåldern sköts till döds i går kväll i Malmö. Polisen har gjort flera husrannsakningar, hämtat in åtta personer till förhör och tagit bilar i beslag - men inte gripit någon.

Mannen som sköts till döds i stadsdelen Seved i Malmö vid 22-tiden på lördagskvällen har identifierats som en person i 30-årsåldern.

– Man blir kallad till platsen och hittar en svårt skottskadad person som blir förd med ambulans till sjukhus. Mannen avlider senare av sina skador, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i Region Syd.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mord. Man tror att gärningsmannen, eller männen, har lämnat platsen i bil. Signalementet vill polisen vänta med att gå ut med.

Ett stort antal förhör har genomförts i området och åtta personer har hämtats in till förhör. Men ingen av dem är misstänkt för något brott.

– Det ena har gett det andra och i dag har man gjort ett antal husrannsakningar och därigenom tagit flera bilar i beslag. Man har jobbat hela dagen och har ingen misstänkt eller gripen, säger Anna Göransson, även hon presstalesperson vid polisen.

– Jag vet inte på vilket sätt dessa bilar är inblandade, tillägger hon.

Brottsplatsen har undersökts av polisens tekniker. Men för att komma vidare i utredningen vädjar polisen om tips från allmänheten.

FAKTA

Dödsskjutningar i Malmö

I mars sköts en 23-årig man ihjäl på Ramels väg i Rosengård i Malmö. Mannen var vittne till mordet på en 16-årig pojke i Rosengård i januari och levde under hot.

Mordet på 23-åringen var den femte dödsskjutningen i Malmö 2017. Den inträffade mindre än 24 timmar efter det att en 25-årig man blivit allvarligt skadad i en skottlossning i stadsdelen Lindeborg i södra Malmö.

I mars sköts en 23-årig man sköts till döds i området Kirseberg, medan hans 21-årige följeslagare överlevde trots skottskador i överkroppen. De besköts när de försökte fly i en bil.

I februari sköts en 23-årig man tidigt på kvällen utanför en restaurang på Möllevångstorget inför många vittnen. Han avled senare på sjukhus.

Den tredje januari i år sköts en 21-åring till döds med flera skott på Docentgatan i närheten av en lekplats.

TT