Anhållen efter vansinnesfärd med lastbil

INRIKES

Olyckor. Dramat där en mindre stulen lastbil krockade med en taxibil och föraren smet från olycksplatsen orsakade ett stort polispådrag i Stockholm.

En man har anhållits efter vansinnesfärden.

Lastbilen körde på en taxibil på Götgatan på Södermalm på tisdagsmorgonen. I stället för att stanna på olycksplatsen valde lastbilsföraren att åka därifrån. Taxiföraren körde efter, tutande, för att försöka få lastbilsföraren att stanna. Lastbilen fortsatte sedan till Bondegatan där föraren övergav fordonet och sprang från platsen.

Vittnet Fredrik Lybeck säger att med tanke på lastbilsdådet på Drottninggatan i april var den första tanken att det han såg var ett terrordåd.

– Ryggmärgsinstinkten säger ju det nuförtiden. Men sen när vi såg taxibilen och pratade med chauffören förstod vi att det nog inte var det. Så då kändes det rätt lugnt, säger han.

Polisen beskrev först händelsen som en smitning, men inledde senare en förundersökning om försök till mord. En man greps vid lunchtid och han anhölls sent på eftermiddagen.

– Han är anhållen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Annika Collin, pressansvarig vid Åklagarmyndigheten.

Efter kraschen spärrade polisen av ett område runt lastbilen och bombtekniker undersökte fordonet. Men de hittade inget farligt föremål.

TT