Ny dödsskjutning i gängmiljö i Göteborg

INRIKES

Brott. En man i 25-årsåldern sköts i natt till döds i Västra Frölunda i Göteborg. Mannen tillhörde ett kriminellt gäng och polisen känner till honom sedan tidigare.

– Han tillhörde den här miljön där vi har en konflikt i stadsdelen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Uppgifter i Göteborgs Posten gör gällande att mannen var en förgrundsgestalt i en av konstellationerna och att det kan handla om en hämnd för en dödsskjutning av en ung man tidigare i juni. Detta vill polisen inte kommentera.

Flera skott

Enligt vittnesuppgifter sköts 25-åringen av två maskerade män, som sedan flydde på en moped.

– Teknikerna söker med metalldetektorer för att leta kulor för att se om flera vapen använts, säger Christer Fuxborg.

Offret sköts med flera skott. Men förövarna har också träffat omkringliggande fastigheter. Vittnen talar om träffar på balkonger och möjligen också krossade fönsterrutor.

– De här personerna skjuter och förstår inte att de sätter andra människor i fara. Det tyder på hänsynslöshet, säger Fuxborg.

Utsatta områden

– Det pågår nu en intensiv insats, bland annat för att kartlägga mannens sista dygn och för att se om det fanns en hotbild mot honom, säger Fuxborg.

Sammanlagt har nu sex personer skjutits till döds i området sedan hösten 2013. Området Tynnered/Grevegården/Opaltorget väntas inom kort sättas upp på polisens lista över "särskilt utsatta områden".

FAKTA

"Stadsdelskriget" i Västra Göteborg

Augusti 2013: En 20-årig man mördas, sittande i sin bil, på Grevegårdsvägen.

September 2016: En 33-årig gängledaren skjuts till döds.

November 2016: Dubbelmord på två unga bröder.

Juni 2017: Man i 25-årsåldern skjuten till döds

Juni 2017: Man i 25-årsåldern skjuts till döds av två män på moped.

TT