Busch Thor anklagar Lööf för osanning

INRIKES

Politik. Ett Twitterinlägg från Centerledaren Annie Lööf har retat upp Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. KD-ledaren anklagar Allianskollegan för att fara med osanning, rapporterar Dagens Nyheter.

Det var i torsdags som Annie Lööf skrev att "Vi har enats om att inte gå fram med en gemensam budget utan att stoppa de tre skadliga skatterna för jobb och företagande". Hon kommenterade de fyra borgerliga partiernas hot om misstroendeförklaring om regeringen lägger budgetförslag om kontroversiella skattehöjningar.

KD-ledaren invände, också på Twitter, att de fyra partierna inte alls är överens om att inte lägga en gemensam budget, Tvärtom vill KD se ett gemensamt budgetförslag.

– Det är direkt felaktigt. Det påpekade jag också för Annie Lööf. Det finns ingen enighet i den frågan. Vi är oense i frågan om att gå fram med gemensam alliansbudget, säger Busch Thor till DN.

Hon är märkbart irriterad över att Lööf inte raderat sitt inlägg.

Annie Lööf har lämnat en skriftlig kommentar till TT, utan att direkt gå i svaromål mot KD-ledaren:

"Alliansen har nu enats om den linje som Centerpartiet och Liberalerna har fört fram med att peka ut vilka tre skatter som regeringen inför höstens budget ska backa ifrån. Vi utgår från att regeringen lyssnar och backar i höstens budget, gör de inte det kommer Alliansen att agera."

TT

ARTIKELN HANDLAR OM