Två års fängelse för människorov

INRIKES

Brott. Två män, båda i 30-årsåldern, döms av Skaraborgs tingsrätt till två års fängelse för människorov. En tredje man har också stått åtalad för delaktighet, men domen mot honom skjuts upp i väntan på en läkarundersökning.

En av männen hade i slutet av april i år släppts från ett tidigare fängelsestraff och var ute och firade tillsammans med två vänner. Sent på kvällen stötte de ihop med offret som de drog in i sin bil, misshandlade och försökte pressa pengar av. De förde honom till ett avsides skogsparti vid en sjö där misshandeln fortsatte.

Männen hotade offret med en kniv, bland annat mot hans hals och ansikte. De tog hans tillhörigheter och tvingade honom att klä av sig. Den bortförde mannen lyckades fly genom skogen, endast iklädd kalsonger. En bit efter midnatt kunde han hitta hjälp och larma ambulans och polis.

De två männen döms även för rån då de tagit mannens nycklar, mobiltelefon, ID-kort, bankkort och kontanter. Männen döms också att betala skadestånd på drygt 30 000 kronor. Brottet anses ha samband med tidigare narkotikaaffärer.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM