Åklagare släpper anhållna för dubbelmord

INRIKES

Brott. Chefsåklagare Pär Andersson har hävt anhållandena för de två som varit misstänkta för mordet på ett par i Mantorp i Östergötland. De anhölls som skäligen misstänkta onsdagen 28 juni.

– Vi jobbar brett och förutsättningslöst så vi avför ingen formellt från utredningen i det här läget, men en sammantagen bedömning som jag har gjort med polisen gör att vi inte begär dem häktade, säger Pär Andersson till TT.

Det var den 12 juni som ett äldre par hittades döda i sitt hem på en gård utanför Mantorp i Mjölby kommun. Enligt Pär Andersson har de två personerna blivit aktuella i utredningen efter information från olika källor och teknisk bevisning.

– De kom in hit och lämnade sina berättelser och det är dem vi nu har matchat mot övrig bevisning och kommit fram till att de inte ska häktas, säger Pär Andersson.

Han kan inte säga något om vilket motiv som kan ligga bakom mordet.

– Det är alltid en intressant fråga. Vad för anledning har någon att gå hem dit och mörda dem så brutalt? Men det kan vi inte veta säkert förrän vi tar fast de som gjorde det, säger Pär Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM